Kumppanuus Vahasen kanssa tuo työelämäläheisyyttä opintoihin

17.09.2018

Kuvassa Risto Räty, Vahanen-yhtiöiden konsernijohtaja ja Riitta Konkola, Metropolian toimitusjohtaja-rehtori. Kuva Jere Hyppönen.

Vahanen-yhtiöt, suomalainen kiinteistö- ja rakennusalan konsulttikumppani, ja Metropolia Ammattikorkeakoulu ovat solmineet yhteistyösopimuksen 12.9.2018. Yhteistyön keskiössä on muun muassa pätevyyksiin tähtäävien valmennusten järjestäminen, opinnäyteyhteistyö ja tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioyhteistyö.

Sopimuksen myötä Vahasen asiantuntijoiden käyttöä vahvistetaan tutkinto- ja täydennyskoulutuksissa. Metropolia puolestaan toimii Vahasen toiminnan ja osaamisen kehittämisen sparraajana ja täydennyskoulutuksen tarjoajana. Sopimukseen liittyy tarkka vuosisuunnitelma, jonka perusteella tavoitteiden toteutumista seurataan.

Rakennusala elää jatkuvassa muutoksessa ja erityisesti talotekniikan ja tietomallinnuksen osaajista on usein pulaa. Alan tekniikka on haastavampaa ja lisäksi uusia menetelmiä sekä rakenne- ja järjestelmäratkaisuja otetaan jatkuvasti käyttöön.

”Meillä on rakentamisen suunnittelumenetelmistä ja käytännöistä uusinta näkemystä, jonka haluamme välittää ajantasaisesti alan opiskelijoiden eli mahdollisten tulevien työntekijöidemme tietoon”, sanoo Vahanen-yhtiöiden konsernijohtaja Risto Räty. ”Vaikka insinöörien työttömyysaste on huomattavasti laskenut, kiivaasti kehittyvä ala vaatii kysynnän kohtaamiseksi jatkuvaa uudistumista, täydennyskoulutusta ja työssä oppimista. Vahanen-yhtiöillä on pitkät perinteet opiskelijoita työelämään motivoivassa yhteistyössä Metropolian kanssa, ja sopimuksen myötä voimme jatkaa perinnettä entistä tavoitteellisemmin ja tuloksekkaammin”, Räty jatkaa.

”Yhteisenä haasteenamme Vahasen kanssa on tunnistaa hiljaiset signaalit siitä, mitä tarvittava uusi osaaminen on rakennusalalla”, korostaa toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola. ”Rakennusalan osaamisen vahvistaminen on korkealla myös Helsingin kaupungin strategiassa, tähän perustuu vahvasti myös Metropolian Myllypuron kampushanke. Myllypuron uusi hyvinvoinnin rakentajien kampus kokoaa ihmiskeskeisen osaamisen, jossa hyvinvointia, terveellistä tulevaisuutta ja rakennettua ympäristöä kehitetään tiiviissä yhteistyössä kumppaniemme kanssa”, hän jatkaa.

”Vahasen asiantuntemus tutkinto- ja täydennyskoulutuksissa auttaa pitämään opetuksemme työelämäläheisenä. Yhdessä voimme kehittää myös opiskelijoiden työssäkäynnin ohjausta ja opinnollistaa työssä hankittua osaamista”, kertoo Jorma Säteri, Metropolian kiinteistö- ja talotekniikan osaamisaluepäällikkö.

”Opinnäytetöiden kytkeminen yhteistyön kautta laajempiin yhteiskunnallisiin ilmiöihin on ensiarvoisen tärkeää. Tämän myötä opiskelijasta kasvaa myös projektinsa aihealueen asiantuntija”, toteaa Mika Lindholm, Metropolian rakentamisen ja arkkitehtuurin osaamisaluepäällikkö.

”Vahanen-yhtiöissä korostetaan yhdessä tekemistä ja jokaisen oikeutta onnistua työssään, ja näitä arvoja haluamme välittää myös alan opiskelijoille. Opiskelijat tarvitsevat yhteyksiä työelämään, ja yhteistyösopimus antaa niiden tarjoamiseen entistä paremmat mahdollisuudet”, täydentää Vahanen-yhtiöiden henkilöstöpäällikkö Sari Peltola.

Lisätiedot

Jorma Säteri
Osaamisaluepäällikkö, Kiinteistö- ja talotekniikka
Metropolia Ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@metropolia.fi,
p. 040 548 5429

Mika Lindholm
Osaamisaluepäällikkö, Rakentaminen ja arkkitehtuuri
Metropolia Ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@metropolia.fi,
p. 050 341 2246

Risto Räty
Konsernijohtaja
Vahanen-yhtiöt
p. 044 7788 660
risto.raty@vahanen.com

 

Tiedote
Sirpa Rutanen
Viestintäpalvelut

 

 

 


Metropolian puhelinnumeroihin muutoksia 2.9.2013 alkaen

Metropolian vaihteen uusi numero on 09 7424 5000. Vanhat 020-alkuiset numerot ovat poistuneet kokonaan käytöstä. Metropolialaisten matkapuhelinnumerot säilyvät ennallaan.Uudet numerot voi tarkistaa verkkosivuiltamme....

Lue lisää