Uusia toimintakonsepteja hoitoalan opetus- ja asiakastyöhön

16.01.2019

Vasemmalta oikealle: Lehtori Erja Nuutinen Metropoliasta, Chief Digital Officer Teemu Uusitalo Futudentista, toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola ja Lehtori Johanna Manninen Metropoliasta.

Futudent ja Metropolia kehittävät uusia toimintakonsepteja Futudent-kuvantamisjärjestelmän avulla. Futudent syventää yhteistyötään Metropolian kanssa 16.1.2019 solmitulla yhteistyösopimuksella. Yhteistyön tavoitteena on kehittää ja testata Futudent-kuvantamisjärjestelmän uusia toimintatapoja opetus-, ohjaus- ja asiakastyössä sekä kehittää täydennyskoulutuksen ja etäkoulutuksen palvelukonsepteja Futudentia hyödyntäen.

”Olemme tehneet jo vuosia yhteistyötä Metropolian suunterveydenhuollon opetuksen kanssa. Tämän sopimuksen tavoitteena on laajentaa yhteistyötä myös muiden Metropolian yksiköiden kanssa. Kehitämme kliinisen hoito- ja opetusalan tuotteita ja palveluita kansainvälisille markkinoille, jotka vaativat monialaista osaamista. Uskon, että yhteistyö mahdollistaa Metropolian monialaisen osaamisen hyödyntämisen ja voimme tarjota mielenkiintoisia projekteja opiskelijoille”, sanoo Teemu Uusitalo, Futudentin Chief Digital Officer.

”Keskitymme jatkossakin terveydenhuollon tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Kehittäminen vaatii tiivistä yhteistyötä kliinistä hoitotyötä tekevien kanssa. Teemme tätä yhteistyötä kansainvälisesti useiden yliopistojen kanssa, mutta on hienoa, että voimme kehittää menetelmiä ja tuotteita täällä Suomessa. Samalla voimme viedä maailmalle suomalaisen terveydenhuollon erinomaisia menetelmiä, erityisesti ennaltaehkäisevässä suun terveydenhoidossa”, Uusitalo jatkaa.

”Futudent -kuvantamisjärjestelmän hyödyntäminen suunhoidon opetuksessa kiinnostaa meitä opettajia, koska sen avulla voimme ohjata ja jakaa osaamistamme monipuolisemmin. Kameraa voidaan käyttää erilaisten toimenpiteiden ja kädentaitojen opettelussa, demonstraatioissa sekä asiakastyössä omahoidon ohjauksessa. Opiskelijat ovat antaneet hyvää palautetta kameran käytöstä, sillä sen avulla he saavat konkreettisesti paremman näkyvyyden kohdealueelle. Kuva- ja videomateriaalit ovat hyvälaatuisia ja pilvipalvelujärjestelmän avulla niitä voidaan jakaa opiskelijoiden katsottavaksi”, kertoo Metropolian asiakkuusvastaava, lehtori Johanna Manninen.

”Kuvantamisjärjestelmän käytöllä on lukuisia käyttömahdollisuuksia, joita ideoimme ja testaamme yhdessä Futudentin kanssa. Yhteistyön avulla saamme aikaan entistä laadukkaampaa opetusta ja osaamista opiskelijoillemme. Voimme jakaa asiantuntijuutta, kehittää verkko-opetusta ja täydennyskoulutusta sekä lisätä kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä eri oppilaitosten kanssa”, Manninen jatkaa.

Lisätietoja

Johanna Manninen
Suun terveydenhoitotyön lehtori, asiakkuusvastaava
Metropolia Ammattikorkeakoulu
johanna.manninen metropolia fi
p. 040 630 9208

Teemu Uusitalo
Chief Digital Officer
Futudent, Novocam Medical Innovations Oy
teemu.uusitalo futudent com
p. 050 307 9935

Futudent (TM) on Novocam Medical Innovation Oy:n kehittämä kuvantamisjärjestelmä hammaslääkärialalle, joka mahdollistaa helpon kommunikoinnin potilaiden, asiantuntijoiden ja teknikoiden välillä. Hoitoa ei tarvitse keskeyttää, kun otetaan kuvia tai videota, eikä videon muokkausta tai käsittelyä tarvita. Videot voidaan jakaa helposti pilvipalvelun avulla. Hammaslääkärin ja potilaan välinen viestintä on ratkaisevan tärkeää potilastyytyväisyyden kannalta, ja Futudent nostaa sen uudelle tasolle. Futudent-kuvantamisjärjestelmä on kehitetty yhteistyössä Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston ja monien kansainvälisten huippuhammaslääkärien kanssa ja se on ollut kliinisessä käytössä vuodesta 2011 lähtien.

Tiedote
Sirpa Rutanen
Metropolian viestintäpalvelut


Metropolian puhelinnumeroihin muutoksia 2.9.2013 alkaen

Metropolian vaihteen uusi numero on 09 7424 5000. Vanhat 020-alkuiset numerot ovat poistuneet kokonaan käytöstä. Metropolialaisten matkapuhelinnumerot säilyvät ennallaan.Uudet numerot voi tarkistaa verkkosivuiltamme....

Lue lisää