Uuteen AMK-valintakokeeseen ilmoittautunut 25 000 hakijaa

23.10.2019

Ammattikorkeakoulujen uusi yhteinen AMK-valintakoe järjestetään ensimmäisen kerran 29.10.-1.11.2019. Digitaaliseen AMK-valintakokeeseen on ilmoittautunut valtakunnallisesti 25 000 hakijaa. Ammattikorkeakouluissa on tarjolla syksyn yhteishaussa 6324 aloituspaikkaa ja AMK-valintakoe on pääasiallinen valintatapa koulutukseen syksyn yhteishaussa.

AMK-valintakoe yhtenäistää ja tasa-arvoistaa valintamenettelyjä eri aloilla. Kaikki alat käyttävät AMK-valintakoetta lukuun ottamatta kulttuurialaa. Muutos aiempiin valintakokeisiin verrattuna on merkittävä, sillä hakija voi nyt yhdellä kokeella hakea useisiin hakukohteisiin eri ammattikorkeakouluissa ja eri aloilla.

"Hakijan kannalta hakeutuminen helpottuu merkittävästi, sillä samassa koetilaisuudessa hakija voi suorittaa valintakokeen useiden eri alojen ja ammattikorkeakoulujen koulutuksiin. Myös kokeeseen valmistautuminen helpottuu, sillä koe ei vaadi ennakkovalmentautumista", toteaa AMK-opiskelijavalinnat kehittämishankkeen projektipäällikkö Marko Borodavkin.

AMK-valintakokeessa arvioidaan hakijan valmiuksia ammattikorkeakouluopintoihin, mutta ei opintojen sisältöjä. Koe pitää sisällään kaikille hakijoille yhteisiä sekä koulutusalakohtaisia osioita, joita hakija suorittaa hakukohteidensa mukaisesti. Kaikille yhteiset osiot testaavat päätöksenteko- sekä kieli- ja viestintätaitoja. Lisäksi kokeessa arvioidaan hakukohteista riippuen matemaattisia-, matemaattis-luonnontieteellisiä sekä eettisiä taitoja. AMK-valintakoe on laadittu tutkittuun tietoon perustuen, jolla pyritään varmistamaan se, että AMK-valintakoe mittaa tai arvioi kullakin alalla tarvittavia keskeisiä valmiuksia.

Ammattikorkeakoulut valmiita valintakokeen järjestämiseen

Ammattikorkeakoulut ovat valmistautuneet AMK-valintakokeen järjestämiseen huolellisesti.

"Ammattikorkeakoulut ovat valmiita, ja toivotamme hakijat tervetulleiksi valintakoetilaisuuksiin", kertoo AMK-opiskelijavalintojen kehittämishankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja Tapio Rimpioja.

Hakija tekee kokeen valitsemansa ammattikorkeakoulun tiloissa omalla kannettavalla tietokoneella valitsemansa päivän aikana. Metropoliassa kokeen voi suorittaa Myyrmäen ja Myllypuron kampuksilla, joissa tarjolla on yhteensä 14 valintakoetilaisuutta neljän päivän aikana. Metropoliaan odotetaan yhteensä noin 3300 hakijaa.

AMK-valintakokeen tulokset julkaistaan 29.11.2019 mennessä.

Hakija, tutustu valintakoeohjeisiin

AMK-valintakokeen tiedot ja ohjeet hakijoille on koottu yhteen paikkaan ammattikorkeakoulujen yhteiselle ammattikorkeakouluun.fi -sivustolle. Hakijoiden on tärkeää tutustua ohjeisiin ennen valintakoetta. Ohjeet löytyvät myös videoina.

Hakija, saavuthan AMK-valintakokeeseen ohjeiden mukaisesti:

  • Aamupäivän valintakoetilaisuus: Ole paikalla klo 8.00, jolloin ilmoittautuminen valintakoetilaisuuteen alkaa. AMK-valintakoe alkaa klo 9.00.
  • Iltapäivän valintakoetilaisuus: Ole paikalla klo 13.00, jolloin ilmoittautuminen valintakoetilaisuuteen alkaa. AMK-valintakoe alkaa klo 14.00.

Metropolian kampusten kartat ja saapumisohjeet löydät seuraavista linkeistä:

Ota valintakokeeseen mukaan:

  • tunniste
  • voimassa oleva virallinen kuvallinen henkilöllisyystodistus
  • kannettava tietokone ja virtajohto
  • halutessasi langallinen hiiri (langattomia laitteita ei voi tuoda valintakoetilaan)
  • kynä


Kuva: Valintakokeen tarkistuslista

Lisätietoja

Marko Borodavkin
Projektipäällikkö, AMK-opiskelijavalintojen kehittämishanke
Metropolia Ammattikorkeakoulu
040 662 5046
marko.borodavkin(at)metropolia.fi

Tapio Rimpioja
Ohjausryhmän puheenjohtaja, AMK-opiskelijavalintojen kehittämishanke
Metropolia Ammattikorkeakoulu
050 376 4063
tapio.rimpioja(at)metropolia.fi

 

 


Metropolian puhelinnumeroihin muutoksia 2.9.2013 alkaen

Metropolian vaihteen uusi numero on 09 7424 5000. Vanhat 020-alkuiset numerot ovat poistuneet kokonaan käytöstä. Metropolialaisten matkapuhelinnumerot säilyvät ennallaan.Uudet numerot voi tarkistaa verkkosivuiltamme....

Lue lisää