Rokotusosaamisen vahvistamista eurooppalaisissa korkeakouluissa

18.11.2019

Eduvac -hankkeen ohjausryhmän jäsenet ja projektipäälliköt

Rokotustoiminnan asiantuntijat Arazelli Barrusyde Anares, Cinzia Perilli ja Rossano Fornaciari esittelivät Emilia Romana -alueen rokotustoimintaa ja rokotuskattavuutta. Kuvassa myös UNIMOREn projektipäällikkö Cinzia Gradellini ja Anne Nikula

EDUVAC, Educating Vaccination Competence -hankkeen ensimmäinen arviointikokous toteutui UNIMORE-yliopistossa Italian Reggio Emiliassa 11-12.11.2019. Metropoliasta kokoukseen osallistuivat ohjausryhmän jäsen, osaamisaluepäällikkö Päivi Haarala ja hankkeen projektipäällikkö Anne Nikula.

Hanketta koordinoi University of West Attica Kreikasta. Muita partnereita ovat Metropolia Ammattikorkeakoulu, University of Vic Espanjasta, Trnava University Slovakiasta ja University of Modena and Reggio Emilia Italiasta.

Hankkeen tavoitteena on hoitotyön opiskelijoiden rokotusosaamisen vahvistaminen, ja sitä kautta rokotuskattavuuden nostaminen eri maissa. Hankkeessa kehitetään korkeakoulujen käyttöön englanninkielinen, verkossa opiskeltava rokotusosaamisen verkkokurssi (3 op). Kevään 2019 aikana toteutettiin kaikissa mukana olevissa korkeakouluissa rokotusosaamisen verkkokurssit ja syksyn 2019 opinnot ovat parhaillaan käynnissä. Verkkokurssia kehitetään edelleen opiskelijoilta, opettajilta, sidosryhmiin kuuluvilta ulkoisilta arvioijilta ja ohjausryhmän jäseniltä saadun palautteen perusteella. Seuraava kurssi toteutuu keväällä 2020.

Hankkeen aikana toteutetaan myös kaksi intensiivikurssia, joista toinen pidettiin toukokuussa 2019 Helsingissä (Metropolia Ammattikorkeakoulu) ja toinen toteutuu keväällä 2020 Barcelonassa (University of Vic). Intensiivikursseille osallistuu jokaisesta partnerikoulusta kahdeksan opiskelijaa, jotka valitaan avoimen haun kautta.

Saimme kattavan selvityksen myös Emilia Romana -alueen lasten, aikuisten sekä turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien rokotustoiminnasta arviointikokouksen jälkeisenä päivänä. Esitykset ja puheenvuorot aiheista pitivät rokotustoiminnasta vastaavat asiantuntijat, Arazelli Barrusyde Anares, Cinzia Perilli ja Rossano Fornaciari. UNIMORE -yliopiston puolesta kokouksessa oli mukana projektipäällikkö Cinzia Gradellini.

EDUVAC -hanke on saanut Erasmus+ Strategic Partnerships for higher education rahoituksen vuosille 2018-2021.

Lisätietoja

Anne Nikula
Projektipäällikkö
P. 040 630 1497
etunimi.sukunimi@metropolia.fi

www.eduvac.eu


Metropolian puhelinnumeroihin muutoksia 2.9.2013 alkaen

Metropolian vaihteen uusi numero on 09 7424 5000. Vanhat 020-alkuiset numerot ovat poistuneet kokonaan käytöstä. Metropolialaisten matkapuhelinnumerot säilyvät ennallaan.Uudet numerot voi tarkistaa verkkosivuiltamme....

Lue lisää