Helen Oy ja Metropolia syventävät pitkäaikaista kumppanuuttaan yhteistyösopimuksella

28.11.2019

Johtaja Rauha Bato-Liukkonen Helen Oy:ltä (vas.) ja Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola iloitsevat yhteistyön syventämisestä.

Energiayhtiö Helen Oy ja Metropolia Ammattikorkeakoulu raamittavat pitkän linjan yhteistyötään 26.11.2019 solmitun työelämäyhteistyösopimuksen myötä.

Yhteistyön tavoitteena on muun muassa tarjota Metropolian opiskelijoille monipuolisia mahdollisuuksia tutustua ja osallistua Helenin toimintaan, jakaa yhteistä asiantuntemusta esimerkiksi tutkimus- ja kehitysyhteistyön saralla, vahvistaa molempien organisaatioiden asiakas- ja työnantajamielikuvaa sekä tukea toiminnan ja henkilöstön kehittämistä Helenin strategian mukaisesti.

Johtaja Rauha Bato-Liukkonen kertoo Helenin ja Metropolian yhteistyön alkaneen lähes vuosikymmen sitten Metropolian tukisäätiön valtuuskunnasta, jonka perustamisessa oli mukana Helsingin Energia kuuden muun yrityksen lisäksi. Vuosien mittaan Metropolian opiskelijat ovat tehneet projekteja, työharjoitteluita ja opinnäytetöitä Helenille. Useat opiskelijat ovat myös työllistyneet yritykseen valmistumisensa jälkeen, suurin osa energiatuotannon puolelle.

”Olemme tehneet pitkään yhteistyötä etenkin Metropolian energia- ja ympäristötekniikan koulutuksen kanssa. Haluamme nyt laajentaa ja systematisoida yhteistyötämme Metropolian monialaisuutta ja käytännön työelämäosaamista hyödyntäen. Meillä Helenillä on maailmanluokan osaajia ja tarvitsemme myös jatkossa ihmisiä, joilla on kokonaisvaltaista toimialaymmärrystä ja erilaisia osaamisyhdistelmiä. Yhteistyösopimuksella nostamme kumppanuutemme uudelle tasolle”, iloitsee Bato-Liukkonen.

”Sekä Metropolia että Helen tavoittelevat toiminnassaan yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja hyvinvoinnin edistämistä. Meillä on strategioissamme yhtymäkohtia ja tavoitteita, joita voimme parhaimmillaan tukea suunnitelmallisella yhteistyöllä. Metropolian strategian ytimessä ovat ilmiölähtöiset innovaatiokeskittymät, joissa haemme yhteistyössä kumppaniemme kanssa ratkaisuja erilaisiin aikamme haastaviin ilmiöihin”, kuvailee puolestaan Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola.

Yhteistyötä käytännön tasolla koordinoivat Helen Oy:n HR-asiantuntija Sirpa Lonkio ja Metropolian innovaatiojohtaja Antti Tohka. Tohka uskoo yhteistyön olevan hieno mahdollisuus kehittää toimintaa ja osaamista molemmin puolin muun muassa hyödyntämällä monialaista huippuasiantuntijoiden verkostoa sekä opiskelijoiden ennakkoluulottomia näkökulmia.

”Meillä Helenissä on maailmanluokan osaamista, mutta emme kuitenkaan tyydy siihen, miten teemme asioita nyt, vaan nostamme rimaa itse – jatkuvasti. Visiomme on olla markkinoiden asiakaskeskeisin energiayhtiö ja tuoda uuden energia-aikakauden mahdollisuudet jokaisen ulottuville. Sen tekemiseen tarvitsemme jatkuvasti lisää uusia osaajia”, sanoo Sirpa Lonkio.

Helen Oy pähkinänkuoressa
Helen Oy:n energiantuotanto on palkittu maailman tehokkaimpana. Tavoitteemme on saavuttaa sataprosenttinen ilmastoneutraalius. Meillä on yli 500 000 asiakasta eri puolella Suomea.

Lisätietoja

Metropolia Ammattikorkeakoulu
Innovaatiojohtaja Antti Tohka
+358 40 142 4943
etunimi.sukunimi@metropolia.fi

Helen Oy
HR-asiantuntija Sirpa Lonkio
etunimi.sukunimi@helen.fi


Metropolian puhelinnumeroihin muutoksia 2.9.2013 alkaen

Metropolian vaihteen uusi numero on 09 7424 5000. Vanhat 020-alkuiset numerot ovat poistuneet kokonaan käytöstä. Metropolialaisten matkapuhelinnumerot säilyvät ennallaan.Uudet numerot voi tarkistaa verkkosivuiltamme....

Lue lisää