Metropolia siirtyy Sivistystyönantajien piiriin vuoden 2020 alusta

20.12.2019

Metropolia Ammattikorkeakoulu vaihtaa työnantajajärjestäytymisensä Avaintyönantajat Avainta ry:stä Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) alaiseen Sivistystyönantajat ry:hyn (Sivista) vuoden 2020 alusta. Sivista on ainoa pelkästään opetus- ja korkeakoulusektoria edustava edunvalvontajärjestö Suomessa. Siihen kuuluu yli 320 opetuksen ja koulutuksen järjestäjää kaikilta koulutusasteilta peruskoulutuksesta korkeakouluihin. Sivista neuvottelee myös ammattikorkeakoulusektorin yleissitovan työehtosopimuksen.

Vaihdoksen keskeisenä syynä on Sivistan vahvuus korkeakoulusektorin edunvalvojana mm. korkean järjestäytymisasteen ja korkeakoulusektorin kattavuuden takia. Sen alla on ensi vuoden alusta valtaosa Suomen korkeakouluista, mikä mahdollistaa verkostohyödyt ja yhdenmukaisen kehittämisen.
Työnantajaliittoa vaihdettaessa voimassaolevia (AVAINTAn) työehtosopimuksia sovelletaan sopimuskauden loppuun eli 31.3.2020 asti sekä nykyisiin että alkaviin työsuhteisiin Metropoliassa. Sivistan yksityisen opetusalan työehtosopimukseen siirrytään kaikkien Metropolian työsuhteiden osalta 1.4.2020 alkaen.

Lue myös Sivistan tiedote: Sivistalle jälleen uusia ammattikorkeakoulujäseniä

Lisätietoja:

Riitta Konkola
toimitusjohtaja-rehtori
etunimi.sukunimi@metropolia.fi


Metropolian puhelinnumeroihin muutoksia 2.9.2013 alkaen

Metropolian vaihteen uusi numero on 09 7424 5000. Vanhat 020-alkuiset numerot ovat poistuneet kokonaan käytöstä. Metropolialaisten matkapuhelinnumerot säilyvät ennallaan.Uudet numerot voi tarkistaa verkkosivuiltamme....

Lue lisää