Innovaatiokeskittymät

Metropolian innovaatiokeskittymät mahdollistavat uuden tavan oppia, tuottaa ratkaisuja ja tehdä monialaista yhteistyötä koko yhteiskunnan parhaaksi:

Innovaatiokeskittymien taustalla ilmiöt

Innovaatiokeskittymissä etsimme yhdessä ratkaisuja aikamme globaaleihin haasteisiin ja yhteiskunnan tarpeisiin monesta eri näkökulmasta. Näin kykenemme hahmottamaan systeemiset kokonaisuudet ja tunnistamaan asioiden keskinäiset riippuvuudet.

Ilmiöitä, joihin Metropolian innovaatiokeskittymissä tartutaan, ovat muun muassa

 • ilmastomuutos
 • maapallon resurssien ylikulutus
 • työelämän murros
 • yhteiskunnan eriarvoistuminen
 • väestön ikääntyminen
 • teknologian mahdollisuudet ja
 • kaupungistuminen.

Näihin kaikkiin tarvitsemme toimiala-, sektori- ja teknologiarajat ylittäviä ratkaisijoita.

Ihminen on keskiössä vastauksia etsittäessä. Uuden teknologian mahdollisuuksia kokeillaan rohkeasti eri aloilla.

Innovaatiokeskittymät toteuttavat YK:n kestävän kehityksen Agenda 2030:a ja tukevat Suomen pyrkimystä kestävän kehityksen kärkitoimijaksi.

Metropolian kumppanit, opiskelijat ja henkilöstö työskentelevät innovaatiokeskittymissä yhdessä. Metropolia on vaikuttajakorkeakoulu. Se mahdollistaa merkityksellisen tekemisen, uuden oppimisen ja yhdessä aikaansaatujen tulosten hyödyntämisen.

Yhteiskehittelyn alustat vauhdittajina

Metropolian uudistuneille kampuksille luodaan alustoja yhteiskehittelyyn. Alustat tarjoavat mahdollisuuden kokeiluihin, testaukseen ja pilotointiin. Niin ikään uusi oppiminen vauhdittuu.  

Jo toiminnassa olevia yhteiskehittelyn alustoja ovat:

 • Metropolian hyvinvointi- ja terveyskylä

  Metropolian hyvinvointi- ja terveyskylä tarjoaa huipputason asiakaskokemuksen tulevaisuuden ammattilaisten kanssa. Palvelut tuotetaan monialaisessa oppimisympäristössä, jossa toimivat opettajien ohjauksessa eri alojen opiskelijat Julkaisemme lähiaikoina lisätietoa hyvinvointi- ja terveyskylästä.

 • Urban Farm Lab

  Urban Farm Lab on energia-, vesi- ja tilatehokas kaupunkiviljelytila Myyrmäen kampuksella. Tila mahdollistaa yritysten välisen ekosysteemin. Toisten yritysten tuotteet ja sivuvirrat hyödyttävät myös naapuriyritystä. Lue lisää Urban Farm Labista

 • Nainen käyttää virtuaalilaseja

  Helsinki XR Center

  Arabian kampukselle rakentuu XR-teknologioiden osaamisen keskittymä Helsinki XR Center, jossa kohtautetaan luovia tiimejä, startup-yrityksiä sekä suurempia XR-toimijoita ja rahoittajia.

  Lue lisää Helsinki XR Centeristä

 • Tuotekehityspaja Metropolia Workshop

  Metropolia Workshop on ainutlaatuinen ja joustava projektityötila auto- ja kuljetustekniikan tuotekehitysprojekteille. Tiloissamme voidaan toteuttaa tuotekehitysprojekteja osaavan henkilöstömme ja opiskelijoidemme voimin pienistä kokeiluista aina massiivisiin rakennusprojekteihin. Lue lisää pajasta

Ota yhteyttä