Opintotarjonta ja ilmoittautuminen

Metropolian avoimen ammattikorkeakoulun opintotarjonta löytyy tietojärjestelmästä (linkki alla). Lue alta myös ohjeet järjestelmän käyttöön.  Poikkeuksen muodostavat Tieto- ja viestintätekniikan non-stop virtuaaliopinnot, jotka hoidetaan yhä järjestelmän ulkopuolella. 

Huom. Metropolian aktiiviset tutkinto-opiskelijat eivät voi opiskella Metropolian avoimen amk:n opinnoissa.

ILMOITTAUTUMINEN OPINTOIHIN

TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN NON-STOP VIRTUAALIOPINNOT

Ohjeita järjestelmän käyttöön

Tarjonnan haku

 • Koko avoimen amk:n tarjonta on näkyvillä sekä englanninkielisellä että suomenkielisellä puolella. Siksi on erittäin tärkeää tarkistaa opetuskieli opintojen tiedoista, ei opinnon nimestä.

 • Opintoja haetaan vasemmasta laidasta löytyvillä hakurajauksilla. Tuloksia voi rajata useammalla kriteerillä. Hakurajauksissa näkyvät vain ne vaihtoehdot, joista on sillä hetkellä tarjolla opintoja.

 • Ylhäällä on vapaasanahaku. Tyhjennä kenttä, jos siirryt käyttämään muita hakukriteerejä.

 • Haku tuottaa sivulle näkyviin yhteensä 10 ensimmäistä hakutulosta. Hakutulosten yläpuolella on "seuraava" painike, josta pääset näkemään enemmän tuloksia.

 • Muista hakurajoituksista voi rajata opintoja opetuskielen, virtuaaliopintojen, monialaisten opintojen ja erikseen ylempien tutkinto-ohjelmien mukaan.

 • Sivun ylälaidasta näet mitä rajauksia sinulla on käytössä ja voit poistaa kaikki rajaukset oikeasta reunasta.

Ilmoittautuminen ja peruminen

 • Näet opintojakson tiedoista tarkan ilmoittautumisajan.

 • Opinnon perässä oikeassa reunassa oleva "Lisää koriin" painike on epäaktiivinen kun ilmoittautuminen ei ole vielä alkanut tai on jo päättynyt. Opinnon tiedoista näet kumpi tilanne on kyseessä.

 • Tuplatarkista, että täytät ilmoittautumisen yhteydessä oikean sähköpostiosoitteen. Jos sähköposti on virheellinen, et saa mitään viestejä, mm. ilmoittautumisen vahvistusta.

 • Palvelussa tunnistaudutaan lähtökohtaisesti vahvasti joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Myös heikko tunnistautuminen on mahdollinen, mutta älä käytä sitä, jos pystyt tunnistautumaan vahvasti. Heikosti tunnistautunut henkilö, joutuu käymään tunnistautumassa opiskelijapalveluissa ennen opintojen alkamista. Ilman vahvaa tunnistautumista ei saa Metropolian käyttäjätunnuksia. Muiden ammattikorkeakoulujen opiskelijat ja henkilökunta voivat tunnistautua HAKA-tunnuksilla.

 • Voit ilmoittautua samalla kertaa vain yhden kohderyhmän opintoon: toteutus (ts. yksittäinen opintojakso), polku tai moduuli. Jos haluat ilmoittautua usean eri kohderyhmän opintoon, tee se erikseen. Opintojaksojen ja moduulien osalta voi ilmoittautua ja saada paikan useampaan opintojaksoon/moduuliin. Polkujen osalta voi saada paikan vain yhteen polkuun samana lukukautena. Jos saa paikan polkuun, ei voi enää ilmoittautua toiseen polkuun. Jos jää varasijalle, voi ilmoittautua.

 • Mikäli polku sisältää valintamenettelyn, on mahdollista ilmoittautua useaan tällaiseen polkuun (eri kerralla). Kaikki valintamenettelyn sisältävien polkujen ilmoittautuneet kutsutaan haastatteluun. Valintamenettelyn läpäisseille tarjotaan paikkoja polun kiintiöpaikkojen verran. Paikat tarjotaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Valintamenettely on siis vain karsiva. Henkilö, jolle paikkaa tarjotaan, saa viestin jossa täytyy vastaanottaa tai hylätä paikka. Kun on vastaanottanut paikan yhteen polkuun, ei enää voi vastaanottaa toista paikkaa, vaikka saisi myöhempiä paikkatarjouksia. Täytyy siis päättää minkä paikan vastaanottaa.

 • Kirjatessasi henkilötietojasi, kirjoita nimesi muodossa Maija Mehiläinen. Ei muodossa maija mehiläinen tai MAIJA MEHILÄINEN.

 • Tällä hetkellä järjestelmässä ei ole mahdollista antaa erillistä laskutusosoitetta. Lasku lähetetään niiden tietojen mukaisesti, jotka on annettu ilmoittautumisen yhteydessä.

 • Jos perut opintosi, tee se AINA saamasi automaattiviestin peruutuslinkistä! Mikäli haet hyvitystä,  ilmoita siitä avoinamk@metropolia.fi.

Opintojen ajoitus

 • Näet opintojakson tiedoista tarkan lukujärjestyksen. Jos haluat tutkia usean opintojakson lukujärjestystä samanaikaisesti (esim. päällekkäisyydet), käytä Lukkarikonetta. Katso tarkempi ohjeistus Lukkarikoneen käyttöön.

 • Mikäli opintojakson lukujärjestys on tyhjä järjestelmässä, ei sitä ole vielä julkaistu. Poikkeuksen muodostavat 100 % virtuaaliset verkko-opinnot. Tästä on maininta opinnon tiedoissa. Ilmoittautuminen opintojaksolle ennen lukujärjestyksen valmistumista tapahtuu omalla vastuulla. Opintomaksua ei palauteta mikäli ajoitus osoittautuu myöhemmin opiskelijalle sopimattomaksi.

 • Opinnon tiedoissa oleva "ajoitus" kenttä (pvm väli) ei välttämättä edusta todellista ajoitusta. Ajoitus tulee aina katsoa lukujärjestyksestä. Linkki Lukkarikoneeseen ei löydy järjestelmästä. Kts. ohjeistus lukkarikoneen käyttöön.

Kevään 2020 polut ja moduulit

Metropolian kevään 2020 avoimen amk:n polut ja moduulit on julkaistu. Ilmoittautumisaika on 25.11.2019 klo 12.00 - 1.12.2019 klo 23.59. Listan alkavista poluista ja moduuleista löydät alta. Kauppa ja yrittäjyys moduulin ilmoittautuminen jatkuu järjestelmässä 31.10.2020 asti.

Katso maininnat mahdollisista vapaista paikoista, joita voi tiedustella ilmoittautumisajan jälkeen!

Alkavat polut ja moduulit - kevät 2020

Mikäli tutkinto-ohjelmaa ei löydy taulukosta, ei siitä olet tarjolla polkua/moduulia. Opintojen tiedot haetaan tietojärjestelmästä (linkki ylempänä) rajauksella:

 • kohderyhmä "Avoin AMK, Polku" tai"Avoin AMK, Moduuli"
 • haluttu tutkinto-ohjelma

Voit myös siirtyä opinnon tietoihin suoraan taulukosta.

Katso maininnat mahdollisista vapaista paikoista, joita voi tiedustella ilmoittautumisajan jälkeen! 

Kauppa ja yrittäjyys moduulin ilmoittautuminen jatkuu järjestelmässä 31.10.2020 asti.

Huom! Järjestelmästä löytyy yhä myös syksyllä 2019 alkaneet polut ja moduulit. Tarkista opinnon tiedoista oikea ajoitus ja ilmoittautumisaika.

Polku Op
Bioanalytiikka, päivätoteutus 60
Bioanalytiikka, monimuotototeutus 60
Ensihoito, monimuotototeutus 60
Fysioterapia, monimuotototeutus 60
Kätilötyö, päivätoteutus 60
Optometria, päivätoteutus 60
Radiografia ja sädehoito, monimuotototeutus 60
Sairaanhoitotyö, päivätoteutus 60
Sairaanhoitotyö, monimuotototeutus 60
Sosiaaliala päivätoteutus 60
Sosiaaliala, monimuotototeutus 60
Suun terveydenhuolto, monimuotototeutus 60
Sähkö- ja automaatiotekniikka, päivätoteutus 60
Terveydenhoitotyö, päivätoteutus 60
Toimintaterapia, monimuotototeutus 60
Vanhustyö, monimuotototeutus 60
Älykäs teollisuus YAMK, monimuotototeutus --> vapaita paikkoja, tiedustelut avoinamk@metropolia.fi 15
Moduuli Op
Kauppa ja yrittäjyys (liiketalouden tutkinto-ohjelma, 100 % virtuaalinen) --> ilmoittautuminen jatkuu järjestelmässä 31.10.2020 asti! 15
Liiketalouden moduuli 30 op (+ jatko-optio 30 op), päivätoteutus 30
Talotekniikan siltaopinnot 30

Kevään 2020 yksittäiset opintojaksot

Ilmoittautuminen opintojaksoille vaihtelee tutkinto-ohjelmittain ja joskus opintojaksoittain. Näet tietojärjestelmästä opintojakson tiedoista tarkan ilmoittautumisajan sekä myös lukujärjestyksen. Jos haluat tutkia usean opintojakson lukujärjestystä samanaikaisesti (esim. päällekkäisyydet), käytä Lukkarikonetta. Katso tarkempi ohjeistus Lukkarikoneen käyttöön.

Alta löydät myös taulukon johon on koottu kevään 2020 opintojaksojen lmoittautumisajat tutkinto-ohjelmittain. Taulukko täydentyy sitä mukaa kun ajat selviävät. Huolimatta ilmoitetuista ajoista, tarjontaa saatetaan julkaista myös läpi vuoden, jolloin myös ilmoittautumisajat vaihtelevat. Huom. Vaikka taulukkoon on listattu kaikki tutkinnot, ei tutkinnosta silti ole välttämättä tarjontaa.

Huom! Opintojaksojen tarjonta saatetaan julkaista ennen kuin lukujärjestykset ovat valmistuneet.
 Mikäli opintojakson lukujärjestys on tyhjä järjestelmässä, ei sitä ole vielä julkaistu. Poikkeuksen muodostavat 100 % virtuaaliset verkko-opinnot. Tästä on maininta opinnon tiedoissa. Ilmoittautuminen opintojaksolle ennen lukujärjestyksen valmistumista tapahtuu omalla vastuulla. Opintomaksua ei palauteta mikäli ajoitus osoittautuu myöhemmin opiskelijalle sopimattomaksi.

Kevät 2020 opintojaksojen ilmoittautumisajat

Kulttuuri

Julkaisu- ja ilmoittautumisajat

(julkaisu ja ilmoittautuminen tapahtuu samaan aikaan ellei toisin mainita)

Digitaaliset mediapalvelut YAMK ei tarjontaa
Elokuva ja televisio ei tarjontaa
Esitys- ja teatteritekniikka ei tarjontaa
Konservointi ei tarjontaa 
Konservointi YAMK ei tarjontaa
Kulttuurituotanto ei tarjontaa
Kulttuurituotanto YAMK ei tarjontaa
Muotoilu ei tarjontaa
Muotoilu YAMK ei tarjontaa
Musiikki Opintojaksokohtaiset ajat
Musiikki YAMK ei tarjontaa
Vaatetusala 5.12.2019 - n. 14 vrk ennen toteutuksen alkua
Vaatetusala YAMK ei tarjontaa
Viestintä ei tarjontaa

Liiketalous

Julkaisu- ja ilmoittautumisajat

(julkaisu ja ilmoittautuminen tapahtuu samaan aikaan ellei toisin mainita)

Business Informatics YAMK (liiketalous/tekniikka) ei tarjontaa
European Business Administration 3. periodissa alkavat: 2.12.2019 - 6.1.2020* 
4. periodissa alkavat: 2.12.2019 - 1.3.2020*
Hankintatoimi YAMK (liiketalous/tekniikka) ei tarjontaa
Internationa Business and Logistics 3. periodissa alkavat: 2.12.2019 - 6.1.2020* 
4. periodissa alkavat: 2.12.2019 - 1.3.2020*
Liiketalous 3. periodissa alkavat: 2.12.2019 - 6.1.2020* 
4. periodissa alkavat: 2.12.2019 - 1.3.2020*
Liiketoiminnan kehittäminen YAMK ei tarjontaa

Sosiaali- ja terveysala

Julkaisu- ja ilmoittautumisajat

Kaikki sosiaali- ja terveysalan tutkinto-ohjelmat (lueteltu alla) Opintotarjontaa julkaistaan ympäri vuoden ja ilmoittautumisajat vaihtelevat opinnoittain, mutta pääsääntöisesti ilmoittautuminen alkaa opintojakson julkaisun yhteydessä ja päättyy 7 vrk ennen opintojakson alkamista. Kaikista tutkinto-ohjelmista ei välttämättä ole tarjontaa.
Akuuttihoitotyön kehittäminen ja johtaminen YAMK  
Apuvälinetekniikka  
Bioanalytiikka  
Ensihoidon kehittäminen ja johtaminen YAMK  
Ensihoito  
Fysioterapia  
Health Business Management YAMK
(sosiaali- ja terveysala/liiketalous/tekniikka)
 
Jalkaterapia  
Kliininen asiantuntijuus palliatiivisen hoidon asiantuntija YAMK  
Kliininen asiantuntijuus sosiaali- ja terveysalalla YAMK  
Kuntoutus YAMK  
Kätilötyö  
Nursing  
Optometria  
Osteopatia  
Radiografia ja sädehoito  
Sairaanhoitotyö  
Social Services   
Sosiaali- ja terveysalan palvelujen johtaminen YAMK
(sosiaali- ja terveysala/liiketalous) 
 
Sosiaaliala, Sosiaaliala YAMK  
Suun terveydenhuolto  
Terveyden edistäminen YAMK  
Terveydenhoitotyö  
Toimintaterapia  
Vanhustyö, Vanhustyö YAMK  

Tekniikka

Julkaisu- ja ilmoittautumisajat

(julkaisu ja ilmoittautuminen tapahtuu samaan aikaan ellei toisin mainita)

Ajoneuvotekniikka 3. periodissa alkavat: 2.12.2019 - 6.1.2020*
4. periodissa alkavat: 2.12.2019 - 1.3.2020*
Ajoneuvotekniikka YAMK 3. periodissa alkavat: 2.12.2019 - 6.1.2020*
4. periodissa alkavat: 2.12.2019 - 1.3.2020* 
Bio- ja kemiantekniikka ei tarjontaa
Construction and Real Estate Management YAMK ei tarjontaa
Electronics ei tarjontaa
Energia- ja ympäristötekniikka 3. periodissa alkavat: 2.12.2019 - 6.1.2020*
4. periodissa alkavat: 2.12.2019 - 1.3.2020*
Industrial Management YAMK ei tarjontaa
Information Technology 3. periodissa alkavat: 2.12.2019 - 6.1.2020*
4. periodissa alkavat: 2.12.2019 - 1.3.2020*
Information Technology YAMK 3. periodissa alkavat: 2.12.2019 - 6.1.2020*
4. periodissa alkavat: 2.12.2019 - 1.3.2020*
Konetekniikka 3. periodissa alkavat: 2.12.2019 - 6.1.2020*
4. periodissa alkavat: 2.12.2019 - 1.3.2020*
Laboratorioanalytiikka Tarjonta on julkaistu.

Ilmoittautuminen: 2.12.2019 - 6.1.2020

Maanmittaustekniikka  Tarjonta on julkaistu.
Ilmoittautuminen: 2.12.2019 - 6.1.2020
Maanmittaustekniikka YAMK Tarjonta on julkaistu
Ilmoittautuminen: 2.12.2019 - 6.1.2020
Rakennusalan työnjohto: talonrakennus ja infra sekä LVI-tekniikka LVI-tekniikka:
3. periodissa alkavat: 2.12.019-6.1.2020*
4. periodi: ei tarjontaa

Talonrakennus ja infra: ei tarjontaa
Rakennusarkkitehtuuri ei tarjontaa
Rakennustekniikka ei tarjontaa
Rakennustekniikka YAMK ei tarjontaa
Sähkö- ja automaatiotekniikka ei tarjontaa
Talotekniikka 3. periodissa alavat: 2.12.019-6.1.2020*
4. periodi: ei tarjontaa
Talotekniikka YAMK ei tarjontaa
Tieto- ja viestintätekniikka 3. periodissa alkavat: 2.12.2019 - 6.1.2020*
4. periodissa alkavat: 2.12.2019 - 1.3.2020*
Tuotantotalous käynnissä non-stop - 15.3.2020
Älykäs teollisuus YAMK ei tarjontaa


*Periodit

3. periodi: 1.1.2020-15.3.2020
4. periodi: 16.3.2020-24.5.2020
Kesäperiodi: 25.5.2020-31.7.2020 (kesäperiodissa alkavat opinnot julkaistaan myöhemmin keväällä ja niiden ilmoittautumisajat täytyy katsoa opintojen yhteydestä)

Tärkeää ennen ilmoittautumista

Tutustu ennen ilmoittautumista

Polkujen valintamenettelyistä

Joissain avoimen amk:n poluissa on valintamenettely, joka täytyy läpäistä. Tieto valintamenettelystä lukee polun tiedoissa. Kaikki ilmoittautuneet kutsutaan valintamenettelyyn, myös varasijalle jäävät.

Valintamenettely on kuitenkin ainoastaan karsiva eli opiskelijat valitaan polkuun ilmoittautumisjärjestyksessä. Opiskelijoita valitaan polun tiedoissa kerrotun paikkamäärän verran.

Varasijalle jäänyt valintamenettelyn läpäissyt voi saada paikan polkuun mikäli paikkaan oikeutettu ei läpäise menettelyä, menettelyn läpäissyt ei vastaanota opiskelupaikkaa tai peruu sen vastaanottamisen jälkeen.

Kaikki paikan saaneet saavat viestin josta vastaanotetaan paikka. Paikka tulee vastaanottaa 24 h sisällä tai se vapautuu seuraavalle.