Lukujärjestykset

Näet opintojakson tiedoista tarkan lukujärjestyksen. Jos haluat tutkia usean opintojakson lukujärjestystä samanaikaisesti (esim. päällekkäisyydet), käytä Lukkarikonetta. Tietojärjestelmästä poimitaan opintojakson tiedoista oikea toteutuskoodi.

Ohjeet Lukkarikoneen käyttöön

 1. Kopioi opintojakson tiedoista toteutuksen koodi, esim. SX00BN69-3001.
 2. Mene Lukkarikoneeseen.
 3. Syötä opintojakson koodi "Hakusana"-kenttään (EI ryhmä -kenttään) ja paina ”Hae”.
 4. Opintojakso ilmestyy tuloksiin. Paina opintojakson nimen edessä olevaa + -merkkiä. Huom! Opintojakson tiedoissa näkyvä ajoitusväli ei välttämättä pidä paikkaansa tarkalleen. Katso aina tarkka lukujärjestys.
 5. Opintojakso siirtyy opintokoriin vasemmassa alareunassa.
 6. Paina opintokorin alta kohtaa "lukujärjestykseen"
 7. Jos haluat hakea useamman opintojakson lukkarit, toista kohdat 1-5 kaikkien opintojaksojen osalta.
 8. Saat näkyviin kalenterinäkymän alkaen meneillään olevasta viikosta. Selaamalla viikkoja näet opetusajat viikottain. Jos haluat nähdä kaikki opetusajat kerralla, valitse lista -näkymä. Kalenterinäkymästä näet helpoiten opintojaksojen mahdolliset päällekkäisyydet.

Mikäli et jo ole avoimen amk:n opiskelija, et voi tallentaa hakemaasi lukujärjestystä Lukkarikoneeseen, mutta voit ottaa siitä itsellesi joko sähköisen tai paperisen tulosteen.

Huomioitavaa

 • Lukujärjestyksiin voi tulla muutoksia ennen opintojakson alkua. Tarkista lukujärjestys lähempänä opinnon alkua. Ilmoittautuminen opintojaksolle ennen lukujärjestyksen valmistumista tapahtuu omalla vastuulla. Opintomaksua ei palauteta mikäli ajoitus osoittautuu myöhemmin opiskelijalle sopimattomaksi.
 • Lukkarikoneen listanäkymä näyttää vain tulevaisuudessa olevat tunnit. Ei jo menneitä.
 • Huolehdi etteivät opinnot ajoitu päällekkäin!
 • Opintopolkujen ja -moduulien tiedot julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan yleensä ennen kuin lukujärjestykset ovat valmiit. Opiskelija ei kuitenkaan tarvitse lukujärjestyksiä etukäteen.

Kun olet jo avoimen opiskelija

Kun olet saanut paikan opintoihin ja aktivoinut opiskelijatunnuksesi, voit katsoa henkilökohtaisen opetussuunnitelmasi mukaista lukujärjestystä:

 1. Kirjaudu oikeasta ylälaidasta Lukkarikoneeseen opiskelijatunnuksillasi.
 2. Valitse asetukset -välilehti, jossa voit mm. valita Lukkarikoneen näyttämän oletuslukujärjestyksen. Näkymä näyttää opintojaksot, joille sinut on hyväksytty.

Kun olet aktiivinen avoimen amk:n opiskelija, voit tallentaa lukujärjestyksen Lukkarikoneeseen..