Alumnisuhdetoiminta

Pidetään yhteyttä!

Metropolia Ammattikorkeakoulun ja sitä edeltävien oppilaitosten alumnit muodostavat laajan joukon eri alojen ammattilaisia. He ovat työelämän edustajina tärkeä sidosryhmä.

Metropolian alumnipolku - mielekkäitä kohtaamisia!

  1. Orientaatiojakso: tervetuloa! Olet alumnimme eli Metropolian kasvatti, suojatti.
  2. Opintojen aikana opiskelijan ja alumnin kohtaamiset – monessa tutkinto-ohjelmassa kutsutaan alumnit kertomaan työelämästä. Muitakin mukavia kohtaamisia voi tapahtua.
  3. Opintojen päättyessä – varmista, että oma LinkedIn-profiili on ajan tasalla ja oman opiskeluryhmän jäsenet kontakteina. Lisäksi rekisteröidy alumnirekisteriin.
  4. Työelämään siirtyessä alumnina kasvaminen – sijoittumiskyselyihin ja -tutkimuksiin vastaaminen, oman verkoston puitteissa ammatin ja alma materin edustaminen, oman ammatillisen identiteetin kehittäminen, ammattikorkeakoulutuksen puolesta puhuminen.
  5. Takaisin kotiin – YAMK-opintoihin hakeutuminen, täydennyskoulutuksiin osallistuminen, luennoitsijaksi tuleminen, seminaareihin ja kutsutapahtumiin osallistuminen, varainhankintaan rahan lahjoittaminen… vaihtoehdot ovat loputtomat.

Alumnitoiminta

Jos olet Metropolian, Stadian, Evtekin alumni, voit liittyä Metropolia Ammattikorkeakoulun alumnirekisteriin uuden portaalin kautta

Rekisteröityneet alumnit saavat 2-3 kertaa vuodessa alumniuutiskirjeen. Rekisteröitymällä voit myös valita teemoja, joista oppilaitos lähettää ajankohtaisia viestejä.

Yhteydenpidon välineenä käytetään sosiaalista mediaa. Metropolian alumnisuhdetoimintaan keskittyviä sosiaalisen median kanavia ovat:

Monilla koulutusaloilla ja vuosikursseilla on omia alumniryhmiä, jotka kokoontuvat vapaa-ajanviettoon keskenään. Nämä tapaamiset perustuvat vapaaehtoisuuteen ja niiden toiminnan ytimessä ovat tarmokkaat aktiivialumnit. Näillä ryhmillä voi olla yhteydenpidon välineenä omia sosiaalisen median ryhmiä.

Alumniyhdistys

Vuosina 2001-2013 Metropolia Ammattikorkeakoulun alumnisuhteita on ylläpidetty keskitetysti Metropolian Alumnit ry:n kautta. Olet mahdollisesti liittynyt sen jäseneksi. Jos olet jäsen, olet yhä alumniyhdistyksen jäsenrekisterissä.

 

Metropolia Alumnit Facebookissa

Metropolia Alumnit Twitterissä

Metropolia twitterissaMetropolia Alumnit Twitterissä


 

Vuoropuheluja-blogi - Hypoteettisia kysymyksiä käytännön työelämästä

 

Alumni tukijana

Alumnina voit lahjoittaa varoja alumnistipendeihin lahjakkaille opiskelijoille, tutkimukseen tai muihin mahdollisiin tarkoituksiin. Lue lisää lahjoitustavoista.

 

Ota yhteyttä