Toivoisin, että oppituntini ovat enemmän yhdessä elämistä ja kohtaamista kuin luennointia

Timo kertoo työstään kemiantekniikan lehtorina.

"Opetan nuorille, nuorille aikuisille ja jonkin verran vanhemmillekin aikuisille erilaisia kemioita ja niiden soveltamista käytäntöön eri koulutusohjelmissa. Tämä työ edellyttää, että opetettavat asiat ja niiden merkitys työelämässä ovat kohtalaisen hyvin hallussa. Eniten minusta kuitenkin vaaditaan kykyä olla vuorovaikutuksessa opiskelijoiden kanssa ja halua kohdata heidät ihmisinä. Toivoisin, että oppituntini ovat enemmän yhdessä elämistä ja kohtaamista kuin luennointia.

Opiskelijat ovat mahtavia. Heihin on todella innostavaa tutustua, jakaa pätkä elämää heidän kanssaan ja oppia heiltä. Työyhteisössäni lähikollegat ovat hieno tuki ja voimavara. Koen, että lähipiirissäni toteutuu yhteisöllisen työpaikan malli varsin hienosti.

Olen koulutukseltani tekniikan tohtori, ja ennen Metropoliaa olen ollut töissä Teknillisessä korkeakoulussa, Neste Oy:llä ja VTT:llä. Työni aiheet ovat liittyneet sähkökemiaan, akkuihin, ilmansuojelutekniikkaan sekä prosessiteollisuuden ja energiantuotannon materiaali- ja vesikemiaan.

timo laitinen opettamassa

Pidin aiemmista töistäni, mutta koin jatkuvasti enemmän ja enemmän halua siirtyä työhön, jossa on enemmän vuorovaikutusta ihmisten kanssa. Osittain tämän vuoksi aloitinkin työnohjaajan opinnot. Kun olin noiden opintojen puolivälissä, silloisessa Evtekissä avautui paikka, jota hain. Sain sen, enkä ole katunut hetkeäkään."

 

 

Timo suosittelee uraa opettajana Metropoliassa

"Kannattaa kokeilla - minulle opettaminen on tosi hieno kokemus".