Metropolia Motorsport - tiimi, jossa valmennetaan projektityön huippuosaajia

Opiskelijoiden rakentama formula varikolla.

Metropolia Motorsport on Metropolia UAS -hanke, joka on perustettu vuonna 2000. Metropolia UAS ja sponsorimme mm. Siemens, Alumeco ja SSAB, rahoittavat hanketta. Oletko kiinnostunut liittymään monien sponsoriemme mukaan ja auttaa meitä kehittämään suomalaista insinööriosaamista? Tule kumppaniksemme.

Suunnittelemme ja valmistamme Formula-kilpa-auton vuosittain. Osallistumme useisiin Formula-Student kilpailuihin eri maissa. Tiimimme sisältää seuraavat osajärjestelmät: Runko, Alusta, Ohjaus, Jarrut, Voimansiirto, Elektroniikka, Sähkö, Komposiitti, Aerodynamiikka, Media ja markkinointi.

Projekti on opiskelijavetoinen ja täysin vapaaehtoistyötä.

Automme on yksi parhaista maailmanlaajuisen Formula Student sijoittelun mukaan. Tämän listauksen avulla todistamme kuinka päteviä insinöörejä meillä suomessa on.

Rekrytoimme!

Projektin jatkuvuuden varmistamiseksi rekrytoimme luovia ja motivoituneita opiskelijoita tiimiimme. Lisätietoa rekrytoinnista Metropolia Motorsportin sivuilla.

Automme muuntaminen kuskittomaksi

Opiskelijoiden rakentama formula rata-ajossa.

Kuljettamattomat ajoneuvot ovat Formula Studentin tulevaisuus ja tapa, jolla tulevaisuudessa matkustamme. Kaikkien Formula Student -autojen on vuodesta 2021 lähtien oltava kuskittomia. Jotta voimme pysyä ajan tasalla ja tulevaisuudessa voimme olla yksi maailman johtavista tiimeistä, meidän on valmistettava kuskiton auto. Tämä antaa opiskelijoille mahdollisuuden oppia tiimissä sellaisia hyödyllisiä taitoja mitä työnantajat tulevaisuudessa tarvitsevat.

Tämä formulan kuskittomaksi muuttamisen projekti avaa uuden luvun moottoriurheilun historiasta, joka haastaa insinöörit, ohjelmoijat ja tutkijat.

Kuskittomat ajoneuvot luovat Suomelle uuden mahdollisuuden olla edustettuna autoteollisuudessa. Aiomme käyttää uusinta teknologiaa upottamaan ohjaimet nykyisiin järjestelmiimme. Testaamme automme perusteellisesti ja kehitämme siihen kilpailusääntöjen edellyttämät turvallisuusominaisuudet. Ottaen huomioon, että olemme yksi ensimmäisistä tiimeistä, jotka tutkivat ja kehittävät tätä tekniikkaa, toivomme olevamme etujoukoissa kuskittomien autojen valmistamisessa Suomessa.

Edellä mainitun tavoitteen saavuttamiseksi aiomme tunnistaa ja toteuttaa uusia asioita kuskillisten ja kuskittomien ajoneuvojen yhteen toimivuuden parantamiseksi. Formula-Student siirtyy kuskittomiin autoihin joka pakottaa kaikki FS-joukkueet suunnittelemaan kuskittoman auton. Tämän ansiosta Suomi voi saada jalansijaa kilpailuissa, kun pyrimme käyttämään kuljettajan käyttämä tila hyödyksi ja näin voimme lisätä suorituskykyä taajuusmuuttajan ja suojauksen mahdollisilla parannuksilla.

Tällä hetkellä neuvottelemme ehdoista mahdollisten kumppaneiden kanssa, ja kehitämme tiimiämme pitkällä aikavälillä. Me luomme alustan tulevaisuuden yhteistyöhön sekä pyrimme tekemään tiivistä yhteistyötä johtavien yritysten ja yliopiston tiedekunnan jäsenten kanssa.

Ota yhteyttä

  • Olemme myös Facebookissa

Opiskelija, haluatko mukaan?

Formulatiimin opiskelija rakentaa formulaa.

Rekrytoimme tällä hetkellä opiskelijoita projektiin. Lue lisää Metropolia Motorsport -nettisivuilta

Ajoneuvo- ja konetekniikan osaamisalue