HIPPA-hanke antaa tukea älykkään palveluasumisen kehittämiseen

Hippa - Hyvinvointia ja parempaa palveluasemista digitalisaation avulla.

“6Aika: HIPPA – Hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla” kehittää yritysten kanssa älykkään palveluasumisen tuotteita ja palveluja.

HIPPA-hankkeessa syntyvät tuotteet ja palvelut vastaavat asukkaiden osallistumisen ja mielekkään toiminnan, turvallisuuden, liikkumisen ja saavutettavuuden tarpeisiin niin palveluasumisyksiköissä kuin kotonakin. Palvelujen käyttäjät, sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, kaupungit ja yritykset sekä ammattikorkeakoulujen asiantuntijat ja opiskelijat tutkivat yhdessä älykkään asumisen kehittämistarpeita ja tuottavat niihin ratkaisuja. Tässä työssä yhdistyvät sosiaali- ja terveysalan, tieto- ja viestintätekniikan, kiinteistö- ja talotekniikan sekä liiketalousalan osaaminen.

Toteutustapoja on kolme: yhteiskehittely, testaus ja kaupallistamisen sparraus. Prosessin aikana toteutustavat konseptoidaan ja juurrutetaan korkeakoulujen ja kaupunkien käytännöiksi.

Helsingissä, Tampereella ja Oulussa toimiva hanke käynnistyi 3.10.2018 ja kestää vuoden 2020 loppuun.

 Oamkin Mahdollistava koti on yksi HIPPA-hankkeen testausympäristöistä. Kuva: Minna Kilpeläinen.

Tutustu tästä hankkeen blogeihin.

Siirrettävä testiympäristö auttaa kehittämään palveluasumista – HIPPA-hanke käynnistyi

HIPPA-hanke käynnistyi Metropolia Ammattikorkeakoulun Bulevardin kampuksella. Hankkeen toimijat loivat askelmerkkejä älykkäitä palveluja ja tuotteita kehittävien yritysten tukemiseen. Juhlasaliin koottiin ensimmäistä kertaa myös siirreltävissä oleva testiympäristö, joka on toteutettu KIRADigin Palveluasumisen digitalisaation pilotointiympäristö -hankkeessa.

Testausmahdollisuuksia kodinomaisessa ympäristössä

HIPPA-hankkeen toinen kehittäjäklubifoorumi kokoontui 20.11. Oulun ammattikorkeakoulussa. Pääteemana oli käynnistää tuotteiden ja palveluiden alueellinen kehittäminen testausprosessien ja referenssipalveluiden osalta. Osallistujat saivat tutustua myös Oamkin Mahdollistavaan Kotiin, joka toimii yritysten ja opiskelijoiden yhteisenä testaus- ja oppimisympäristönä, sekä puheentunnistusta hyödyntävään DialoQ-tuotteeseen. Testausmahdollisuuksia kodinomaisessa ympäristössä.

Innovaatio- ja testausalustoja yrityksille – HIPPA luo väyliä kehittämiselle

Tampereen kehittäjäklubifoorumissa 3.12. jatkettiin tutustumista korkeakoulujen omiin tutkimus- ja testauslaboratorioihin. Tampereen ammattikorkeakoulussa (TAMK) oli esillä myös Pirkanmaan senioripalvelut,  jonka seniori- ja palvelutalot tarjoavat autenttisen testausympäristön HIPPA-hankkeessa. Foorumin varsinaisena teemana oli hankkeeseen osallistuvien yritysten palvelujen ja tuotteiden kaupallistaminen. Yrityksille halutaan pitää auki useampia ovia hankkeen tukien piiriin pääsemiseksi. 

Ovet on avattu yrityksille: mukaan pääsee jatkuvan haun ja innovaatiokilpailujen kautta

Ensimmäinen HIPPA-hankkeen innovaatiokilpailu pidettiin Oulussa 28.1.-15.2.2019. Innovaatiokilpailuun muotoiltiin haaste palveluasumisen tuottajien, yritysten, käyttäjien ja asiantuntijoiden kanssa HIPPA-kehittäjäklubissa.

HIPPA-hankkeen ensimmäinen käyttäjätestaus starttasi Tampereella

Pirkanmaan Senioripalvelut Oy:n  Kuuselakeskuksen asukkailla ja Lähitorin asiakkailla on mahdollisuus kokeilla Medeka Oy:n harjoitteluohjelmistoa tammi-helmikuun aikana 2019. Kyseessä on 6Aika HIPPA- hankkeen ensimmäinen yrityksen kanssa toteutettava tuotetestaus.

Lisätietoa:

HIPPA-hankkeen verkkosivut

Yhteystiedot:

Toini Harra, projektipäällikkö
toini.harra metropolia fi
p. 040 334 6102

Tilaa tästä uutiskirje tai seuraa HIPPA-hanketta Facebookissa

Hankkeen yhteistyökumppanit. Metropolia AMK. Helsingin kaupunki. Tampereen ammattikorkeakoulu. Oulun kaupunki. OAMK. 6Aika. Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020. Euroopan aluekehitysrahasto. Uudenmaanliitto.